lauantai 9. maaliskuuta 2013

Lapset tatuointiliikkeessä

Aina silloin tällöin asiakas tuo kysymättä mukanaan lapsen liikkeeseen.
 KÄSITTÄMÄTTÖMÄN huono idea.  Minun tekisi mieli aina siinä vaiheessa vaan huutaa ääneen. Syitä on useita.Tärkein syy miksi mielestäni lapset eivät sovi edes tatuointiliikkeen odotustilaan (mitä minun tiloissani ei  ole ollenkaan) on se, että minä en koe, että minkään ikäiselle lapselle olisi hyväksi nähdä vanhempaansa fyysisen kivun alla. Lisäksi, kun siihen liittää veren vuodatusta ja mahdollista pelkoa ja jännitystä  (jonka lapsesi kyllä aistii, trust me on this one) yhdistettynä kummallista pärinää pitävään mötikkään, jota liikuttelee vanhemman keholla tuntematon ihminen naama peruslukemilla on jonkinlainen trauma tai hätäännys taattu, josta seuraa sitten näitä välillisiä syitä miksi lapset eivät ole tervetulleita tiloihini.

- Kuka sitä vahtii?

Onko kohtuullista lasta kohtaan vaatia lasta olemaan hiljaa ja paikoillaan paikassa jossa visuaalisia ärsykkeitä ja jänniä ääniä on kaikkialla?

-Asiakkaan häirintä

Kun itse käyttää kaiken tarmonsa ja ammattitaitonsa itse tatuoinnin tekemiseen ja asiakkaan mahdolliseen rauhoittamiseen ja paikoillaan pitämiseen,ei lapsen läsnäolo varsinaisesti helpota työtä. Konsultointitilanteessa asiakkaalta tarvittavien tietojen saamista ei helpota se, että asiakas keskittyy lapseen samaan aikaan ja lapsen huomiotta jättäminen on typerää, kohtuutonta ja vaatii yleensä sen , että joku muu sitten keskittyy siihen lapseen ja sen turvalliseen oleskeluun tatuointiliikkeessä jolloin MIKÄLI liikkeessä on joku toinen työntekijä, niin hän käyttää sitten häneen työaikaansa ilman korvausta  tai sitten pahimmassa tapauksessa  tatuoija vahtii toisella silmällä liikeessään pyörivää lasta keskittyen itse siis vain osittain asiakkaaseen jonka tulisi kuitenkin olla se tärkein asia.

-Vaaratilanteet

Tatuointiliikkeessä tulisi kaikkien siellä oleskelevien pysyä heille varatulla alueella. Tatuointiliikkeessä on monia vaaran mahdollisuuksia ja tiloja joihin ei edes aikuisen tule tule mennä ilman asianmukaista suojausta ja muutenkin suosittelen kaikille ihmisille muiden omistamissa tiloissa olemaan koskematta kysymättä mihinkään mitä ei itse omista ja tiedä mikä se on.

-Tatuoijan häirintä

Tatuoiminen on vaikeaa. Kaikki voi kuvitella miten paljon säikähtää jos kirjaa lukiessa katosta yhtäkkiä tipahtaa kattokruunu lattialle.

Kuvittele tilanne jossa tatuoija tatuoi asiakkaan niskaa ja asiakas yhtäkkiä karjaisee: "näpit irti siitä!!"  -koska lapsi oli koskemassa johonkin sellaiseen mihin ei saisi.
Vaikka mitään peruuttamatonta ei tapahtunut ,ei asiakas eikä tatuoija kumpikaan olleet kamalan tyytyväisiä, koska äiti toimi vaistojensa varassa ajatellen lapsen ja tilan parasta ja tatuoija säikähti äkillisesti heilahtavaa ja huutavaa asiakasta todella paljon.  Tilanne oli tarpeettoman kireä ja molemmat toivoivat, että se olisi nopeasti ohi.


Kiukuttelukohtauksia saavat pikkulapset ovat lisäksi ärsyttäviä. KUKAAN ei nauti heidän seurassaan olemisesta, vaikka kyseessä olisi oma lapsi ja minä ja moni muu tatuoija toivoo, että hienon tatuoinnin lisäksi asiakkaalla olisi hyvä rentoutunut mieli liikkeestä poistuessaan. Mikäli viimeiset pari tuntia ollaan kaikki kuunneltu viisivuotiaan tylsyydestä johtuvaa riekkumista ei tilanne ole varmastikkaan rentoutunut saati levollinen eikä ensimmäisenä ole varmuudella hoito ohjeiden kuunteleminen vaan pikainen poistuminen. 

Kuka voittaa? lapsella on paha mieli, tatuoija on ihan loppu ja asiakas ärsyyntynyt. 

Tatuoijan vastuulla on tehdä työtilastaan / työtilanteestaan sellainen, että se on turvallinen ja mukava kaikille osallisille ja yksi luonnollinen osa sitä on turhien ärsykkeiden poisto ja minimoiminen. Älä siis loukkaannu jos vierailemassasi liikkeessä ei sallita lapsia, sillä kyseessä ei ole lapsiviha vaan halu keskittyä olennaiseen, eli tatuoimiseen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.