lauantai 14. syyskuuta 2013

Kuulumisia

Heippu!

Vihdoinkin oli tunti aikaa kirjoitella kuulumisia. Syyskuu on lähtenyt erikoisesti käyntiin lukuisten peruutusten ja siirtojen merkeissä. En tiedä miten se on mahdollista, mutta siirrot/peruutukset ja tyylipuhtaat oharit tuntuvat tulevan ryppäissä. Toki mukaan mahtuu lukuisia sairastumisia jolle ei mitään voi ja lomautuksia/parisuhteen hajoamisia sun muita äkillisiä budjettivajeita ja niissä tapauksissa minua ei haittaa yhtään siirtää aikaa. Minulle se tärkein asia on, että
sinulla on henkisesti ja fyysisesti hyvä fiilis tulla ottamaan kuvaa sitten kun tulet. 

Olen havannoinut kuitenkin myös seuraavaa : "hei voinko siirtää minun aikaani, KOSKA:" ja sitten syy.

Haluaisin tässä ja nyt selventää, että minun ei tarvitse tietää syytäsi muutokseen. Sinun ei tarvitse sitä minulle kertoa. Minä oletan, että sinä aikuisena ihmisenä perut aikasi mikäli et siihen voi osallistua. Oli syy mikä hyvänsä, sinä tiedät sen parhaiten, koska kyse on sinun elämästäsi, en minä, enkä halua antaa asiaan mielipidettä, koska mitäpä minä sille voin tehdä?

Monesti asiakkaat vielä kysyvät, että eihän tästä tuu sulle harmia kun siirretään? niin mitä siihen pitäisi vastata?
-tietenkin tulee. -

Olen luonut aikataulun ja nyt se menee uusiksi, niin ajallisesti kuin rahallisesti. Lisäksi se aiheuttaa joka kerta minulle lisätöitä, koska paikatakseni henkilökohtaisen budjettivajeeni  minun täytyy ottaa yhteyttä johonkin toiseen, konsultoida hänet, piirtää, suunnitella ja tehdä se, eli jotta aika tulee käytetyksi tulee minun järjestää lisäaikaa työtuntieni ulkopuolelta jotta saisin sen alkuperäisen kolon tukittua. Puhumattakaan siitä, että alkuperäiset suunnitelmat kuvan valmistumisesta menevät uusiksi, eli minun pitää löytää tilaa jo aloitetulle kuvalle uusien asiakkaiden kustannuksella.

Mutta silti, en minä halua määrittää ajankäytöllisiä raameja minun asiakkailleni tai arvioida onko joku syy riittävä tai hyvä perumisen tai siirtämiseen. Se on sinällään minulle ihan sama, kunhan se on sinulle hyvä juttu,niin se on myös minulle sitä. Kuitenkin tässä vaiheessa tulisi ottaa huomioon, että minulla ei ole kykyä tai halua etsiä ylimääräistä aikaa työtuntieni ulkopuolelta siihen siirrettyyn projektiin,vaan se menee sitten sinne jonon perälle. Mielestäni järjestely on kohtuullinen. Tai sitten peruutusajalle minkä joku muu on perunut.

Muuten mulle ei kuulu juuri mitään uutta. Töitä ja töitä :) Mulla on ollut kylässä mahtava Uki  tyttö Japanista ja on ollut kivaa tutustua, vaihtaa työskentelymetodeja ja piirtää yhdessä.

Aika klisee todeta, että muiden maiden tyypit tuo omaan katsantoon joka kerta niin paljon kaikkea uutta, mutta taas niin kävi :) Käsittämätön työmoraali, siisteys ja etiikka. Ei voi kun ihailla ja olla etuoikeutetuissa fiiliksissä, että hän minun päiviäni on ilostuttanut viime aikoina.

Japanilaiset tatuoijat ovat tehneet minuun ennenkin suuren vaikutuksen nimenomaan tavallaan tehdä töitä ja tuntuu, että omat mielityöskentelytavat löytyvät kansalaisuuden mukaan kärjistetysti kategorisoituna osoitteista japani tai sitten jenkit.  Klassikot on klassikoita ja maneerit hiottuja, eli niitä ei ole. Ei mitään ylimääräistä, ei mitään turhaa, mutta läsnäolo ja tilanteen hallinta 100%.  Arvostan.

Siitä syksyllä aloittavasta työkaverista sen verran, että se homma on peruttu. Hän ilmoitti työskentelytapojeni olevan sen verran erilaisia hänen tottumuksiinsa verrattuna ettei hän nyt voi niin suureen muutokseen sitoutua. Eli arkirutiinini jatkuvat ennallaan, yksityiset projektit bonafidella ja walk in kuvat ja pienemmät prokkikset tatuatalla.

tein eilen tälläsen suden ja olipahan kivaa.

Muuten ei ole tullut uusia projekteja valmiiksi enkä jaksa laittaa montaa inprog.kuvaa, koska en jaksa niitä itsekkään loputtomasti katsella. Joko aloituksesta tai sitten valmiista kuvia...kai. Tuntuu ettei ole uppaillut ikuisuuksiin mitään uutta, mutta kyllä tässä on viimeaikoina mennyt enemmän aikaa välisessioihin kuin viimeistelemiseen ja sitten oon koittanut piirtää paljon ja oppia, oppia ja oppia. Piirtoharjoituksiani voisin joskus postailla kun joku on niitä pyytänytkin näytille, mutten ole toistaiseksi sitä prosessia juuri jaksanut kuvata.

Mutta tällästä tänne :)

05.10 on taas fight festival jonne kaikki kynnelle kykenevät tulee sitten katsomaan bonafiden omaa poikaa, eli Jamba ottelee siellä! Mut löytää kanssa yleisön seasta kuten lähes joka kerta tähänkin asti.

tossa vähän miehen ennakkomietteitä tulevasta videon muodossa:KLIK-KLIK-KLIKEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.