lauantai 2. elokuuta 2014

Pikkuhiljaa takaisin sorvin ääreen

Se ois sitten elokuu. Rupean pikkuhiljaa bookkaamaan jonotuslistalaisia kalenteriin ja sopimaan konsultoinneista. Työskentelen nykyisen jononi kanssa pitkälle ensi kevääseen ja uusia asiakkaita jotka eivät ole listalla bookkaan tod.näk. ensi kesänä. Mikäli tilanne muuttuu tai minulle jää vapaita aikoja tälle loppuvuodelle tai ensi keväälle listan purkamisen jälkeen niin varmuudella niistä ilmoitan facebook sivullani.


Olen saanut muutamia palautteita siitä, että se on huono juttu että ilmoitan peruutusajoista vain facebookissa, koska kyseiset ihmiset eivät siellä ole ja että voisinko esim soittaa jonkun listan perusteella ihmisille? Vastaus on en voi. Olen kokeillut sitä ja se ei toimi joten olen siitä luopunut. Pahoittelut niille ketkä siitä ovat sisuuntuneet. Mä en mitään haluaisi niin paljon kuin kyetä miellyttämään ihan kaikkia asiakkaitani, mutta tietänette, että se on käytännössä ihan mahdotonta.

Olen saanut sähköpostiini poikkeuksellisen paljon kokonaisten hihojen alustavia varauksia ja kyselyitä. Kirjoitan tämän nyt tänne, sillä saman tuntuvat olemaan yleisimmät kysymykset jokatoisessa mailissa. Alla selvennän minun tapaani työskennellä ja se ei päde keneenkään muuhun joten sitä ei voi soveltaa muihin tatuoijiin, sillä jokainen tekee työnsä tavallaan.

MINÄ teen sleeveä yleensä noin vuoden. Sessiot bookataan noin kuukauden välein ja työskentelen kerrallaan tehokkaasti yleensä noin 4 tuntia. En nykyään pidä mielellään taukoja, vaan teen sen ajan tatuointia mitä teen ja sitten asiakas pakettiin ja kotiin, mutta niitä kuitenkin pidetään mikäli tarvitsee käydä vessassa tai tulee paha olo tai tarvitsee syödä tai juoda. Kiire ei ole koskaan.

Otan vastaan tällä hetkellä vain yhden asiakkaan päivässä, koska minulla ei riitä energiaa keskittyä moneen projektiin samana päivänä.

Työskentelen klo: 10.00-14.00 TAI 08.00-12.00

Ei poikkeuksia, koska nykyisessä elämäntilanteessani muu työaika on mahdoton. 


Kokemus on osoittanut, että vaikka bookataan tehokkaasti esim 10 sessiota kuukauden välein jolloin hihan valmistumisaika on noin 40tuntia niin niitä sessioita joutuu siirtelemään ja joinain päivinä tehdään vaan tunti ja toisina kuusi. Ikinä ei voi tietää mikä fiilis on milloinkin. Ihmiset myös sairastuvat ja matkustelevat jne jne jne. Elämä tapahtuu.HINTA tuntuu olevan se suurin mietiskelyn aihe. En suosittele edes aloittamaan projektia mikäli ei ole valmis sijoittamaan noin viittäsataa euroa kuussa/kahdessa kuvaan sillä sen yksi sessio maksaa.
Sleeve maksaa sen 3000-6000€ minun tekemänäni. Kyseessä on valinta ja tarkkaa hintaa en osaa kertoa, en vaikka kysyisit sata kertaa eri kysymysmuodoissa. En voi, koska en itsekään tiedä. Riippuu kaikesta. Monimutkaiset kuvat vievät enemmän aikaa kuin yksinkertaisemmat kuvat. Aika on rahaa.

Halvempia ja kalliimpia, parempia ja huonompia tatuoijia on turut ja torit täynnä. Sinä valitset tatuoijasi ja tänä päivänä vaihtoehtoja on useita kymmeniä. Käytä valintaan aikaa ja vaivaa.


Pienemmissä kuvissa käytän hinnan arvioimiseen niinsanottua summamutikkaa. Kerralla valmiiksi tulevissa kuvissa hinta kerrotaan asiakkaalle konsultoinnissa ja se saattaa muuttua kuluttajansuojan mukaisen 15% suuntaan tai toiseen, mutta ei sen enempää. Kaikista hinnan muutoksista sovittuun nähden kerrotaan aina asiakkaalle ennen tekemisen aloittamista ja asiakkaalla on oikeus perua kuva kokonaisuudessaan ilman veloitusta mikäli hinnan muutos on asiakkaalle epämieluinen.......Puuh mikä purkaus :D toivottavasti tuo jollain tapaa helpotti monia kyselijöitä ja antoi vastauksen edes joihinkin kysymyksiin. Pahoittelen mikäli lausejörjestys ja teksti itsessään vaikuttaa sekavalta, mulla on itsellä nyt paletti sen verta levällään kaikkien omien elämänmuutosten kanssa, että hiukan sekavaa se onkin, mut tyypit tiiätteks te kyl tää tästä! Bear with me!

Rakkautta ja anarkiaa

Leena


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.